Sleuteldragersborrel 11 februari 2020

Sleuteldragersborrel 11 februari 2020

12 februari 2020

Op 11 februari 2020 hebben meer dan honderd Brabantse prinsen een bezoek gebracht aan de Sleuteldragersborrel, op uitnodiging van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk.

.

Tijdens deze avond werd een oproep gedaan om van carnaval een jaarlijks volksfeest te maken. Er werd opgeroepen om dit volksfeest te nomineren voor de internationale lijst van immaterieel erfgoed van de Verenigde Naties.

Carnaval maakt al eeuwen deel uit van onze cultuur. Dankzij de diversiteit van dit feest voelt iedereen zich vrolijk en gelukkig. Daarom moet carnaval door Unesco worden aangemerkt als immaterieel cultureel erfgoed.

Meer dan 100 prinsen en prinsessen betuigden direct steun aan deze oproep in een oorkonde, die ook werd ondertekend door de commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Plaatsing op deze lijst vergt een lang traject. De nominatie wordt wel dit jaar ingediend. Als de minister akkoord gaat met de nominatie van carnaval zou het volksfeest op zijn vroegst in 2022 aan de beurt zijn.