“Storm Ellen” – Optochten Krullendonk

18 februari 2020

Update : 19 februari 2020

Tja, wordt Ellen een storm? Nou volgens de laatste gegevens niet.
Storm Ellen lijkt in het carnavalsweekend vooral storm in een glas bier…. euh… water.. Het carnavalsweekend blijft in ieder geval zacht met zo’n 11 graden.

We blijven nog even afwachten hoe deze storm zich wel of niet ontwikkeld..

18 februari 2020

Zoals je al eerder kon lezen, is er een grote kans dat je aankomend weekend misschien liever binnen blijft: storm Ellen komt mogelijk naar Nederland. Dat zou na Ciara en Dennis de derde weekendstorm op rij zijn. En laat het dit weekend nou net carnaval zijn… Oftewel: moeten we ons zorgen maken om de festiviteiten, met in het bijzonder de carnavalsoptochten? 

De meteoroloog van WeerOnline vertelt: “Het is nog onzeker of storm Ellen dit weekend ook echt komt, dat kunnen we in de loop van de week beter zien. Als de storm komt, zal dit op zondag of maandag zijn. We zien wel dat de weersvoorspelling er slecht uitziet dit weekend. Het gaat flink waaien en we zien dat het behoorlijk gaat regenen. Met carnaval op komst, is de kans best groot dat veel activiteiten daarom afgelast gaan worden”.

Mócht het toch ineens zo zijn dat de optocht afgelast moet worden, dan kan de knoop nog tot het laatste moment worden doorgehakt.

We houden het nieuws en weer uiteraard ook nauwlettend voor je in de gaten. Daarnaast heeft Stichting Carnavalsviering Heesch ook zeer korte lijnen met de brandweer, politie en de gemeente Bernheze.