Prins & Adjudant

Prins & Adjudant

Evelyne van Oort en Yolanda van Griensven-van Oort zijn Porcus L en Adjudant in Krullendonk.

Krullendonk is weer ontwaakt na lange periode. Zaterdag 13 november 2021 vond in de Pas, na een jaar geen carnaval te hebben gehad, dé onthulling van de nieuwe Prins van Krullendonk plaats. Tijdens het online 11-11 bal werd bekend wie komend carnavalsseizoen heersen over Krullendonk: Evelyne van Oort is Porcus L, de 50e  en Yolanda van Griensven-van Oort is haar Adjudant.

Prins Porcus L

Porcus L luistert doorgaans naar de naam, Evelyne van Oort. Evenlyne is geboren op 19 april 1971 in Krullendon. Ze is de middelste dochter van Gerrit van Driek van Bertus Arie Joosten, bekend als Gijs van Oort en Mientje van Oort van der Meer. Zij is samen met Martien Buters en het gezin bestaat uit Mathijs, Wouter en Brechje.  


Evelyn is werkzaam als zorgmanager bij gezin-logeerhuis Dolfijn in Hellouw. Haar hobby’s zijn gezellig samen zijn met de familie en vrienden, wandelen en is zij al jaren actief met het organiseren van het seniorenbal tijdens de Carnaval. Bij Evelyn zit het carnaval dan ook in haar hart met het bedenken en maken van kleding en accessoires voor de Carnaval met haar zus.


Ook dit jaar staat Porcus L er niet alleen voor. Evelyne wordt bijstaan door in ziekenhuis in Oss geboren maar echt altijd gewoond in Krullendonk, Adjudant Yolanda van Griensven –  Van Oort, haar zus. Zij is geboren op 22 april 1966. Ze is de oudste uit het gezin van Oort. Yolanda is getrouwd met Bennie en samen zijn ze de ouders van hun kinderen Simone en Thomas.  Yolanda werkt als apothekers-assistente bij Service Apotheek Ceres in het nieuwe gezondheidscentrum Ceres in Krullendonk.

Onze hoogheden zijn zussen. Zeer enthousiast hebben ze gereageerd op onze oproep en waren voor al flink aan het meedenken en hebben toen besloten om te reageren.  

Hun motto van komende Carnaval luidt:
Me deez twee zussen is het fist nie te sussen”